12 september 2019

Gemiddelde databundelbehoefte in twee jaar tijd gestegen van 2 tot 5 GB per maand

Nederlanders verbruiken steeds meer dataverkeer. Uit eerder onderzoek van Telecompaper bleek dat het gemiddelde dataverbruik onder Nederlanders in twee jaar tijd met 180 procent is gegroeid tot gemiddeld 2,8 GB per maand in mei van dit jaar. Dit heeft als gevolg dat Nederlanders ook steeds meer behoefte krijgen aan grotere databundels.

Uit onderzoek binnen het Telecompaper Consumper Panel blijkt dat de interesse in databundels tot 2 GB afgelopen twee jaar sterk is gedaald. In oktober 2017 gaf 40 procent van alle Nederlanders aan te zullen kiezen voor een databundel van maximaal 2 GB, in juli van dit jaar was dit nog maar 24 procent.

Gelijktijdig neemt de interesse in grotere databundels sterk toe. Zo is de interesse in databundels van 10 GB of groter (inclusief unlimited) in minder dan twee jaar bijna verdubbeld van 12 procent in oktober 2017 naar 22 procent in juli van dit jaar.

Over de leeftijdsgroepen tot 54 jaar, oriënteren Nederlanders zich momenteel vooral op databundels van rond de 5 GB. Enige uitzondering hierop is de leeftijdsgroep 20-24 jarigen, die het zich het vaakst oriënteren op ongelimiteerde / unlimited databundels. Het zijn daarbij vooral mannen die geïnteresseerd zijn in onbeperkte databundels. 12 procent van de mannen geeft aan in de toekomst te willen gaan kiezen voor een unlimited databundel, tegenover 7 procent van de vrouwen.

Bron:  Telecom paper
Meer weten? Wij vertellen u graag meer!